diumenge, 23 d’octubre del 2016

Bel·lerofontes

 Bel·lerofontes era un príncep i heroi mític de Corint que va haver d'exiliar-se per haver matat accidentalment un home. Era el fill de Posidó i de Eurínome, encara que els seus pares humans eren Glauc i Erimedes. El seu nom autèntic era "Hiopònou", però era més conegut com a "matador de Bèl·ler". No tenia un poder específic, però a través de mitjans de transport externs podia fer les seves gestes.
El fet d'haver causat la mort d'algú era una de les pitjors coses que podia arribar a fer un grec. Bel·lerofontes va matar accidentalment un home, per això va haver de dirigir-se cap a Tirint, perquè Pretos, rei de la ciutat, el pogués purificar amb cerimònies religioses i finalment el va acollir al seu palau.  
La dona de Pretos es va voler venjar, va explicar mentides al seu marit i va aconseguir convencer-lo  que va ser Bel·lerofontes qui havia intentat passar una nit amb ella.
Pretos no podia matar a Bel·lerofontes, a part havia sigut ell qui l'havia purificat.
Així que el que va fer va ser enviar l'heroi a Lícia. El pare d´Estenebea va rebre una carta on deia que l'havia de matar. Així que el que va fer va ser enviar l'heroi a lluitar contra Quimera, que era un monstre que tenia la part del davant de lleó, la del darrere de serp i sobre el llom un cap de cabra que llançava foc.
Finalment Bel·lerofontes va matar a Quimera amb l'ajuda del seu cavall alat, Pegàs. Jòbat es va adonar que els déus el protegien. Així que Jòbat li va donar una de les seves filles, Filonoe, com a esposa i va ser hereu del regne.
La vida d'aquest heroi no va tenir un final feliç ja que intentant arribar a l'Olimp amb el seu cavall, va ser ferit per Zeus, que el va ferir amb un llamp per la seva insolència. Va morir com a càstig per voler arribar a l'Olimp amb aquest.

1 comentari:

  1. Bona entrada, Rut! A la pel.lícula Misión Imposible 2, Ethan Hunt i el seu equip han de capturar un terrorista que vol destruir la humanitat amb un potent virus letal anomenat Quimera. Aquest virus només pot ser neutralitzat amb el seu antídot: Bel.lerofontes. Més referències mitològiques al cinema?

    ResponElimina