dijous, 2 de febrer del 2017

5 NEOLOGISMES MÉS


Sigofòbia (σιγοφóβια): Por al silenci o a la manca de distraccions. En el món actual on pertot hi ha estímuls de tota mena (publicitat, mp3, mitjans de comunicació, trànsit, etc.), i especialment acústics, és habitual que sovint acabem per evitar, fins i tot obsessivament, aquelles poques situacions en què no hi ha cap distracció que atregui la nostra atenció.

Ecofàsia (οἱκοφασια): Tendència a parlar econòmicament, expressant amb concisió només allò estrictament necessari. I és hi ha persones que són xerraires, i d'altres que simplement són ecofàsiques!

Aerodòxia (ἀεροδóξια): Intestabilitat o volatilitat de les idees i les opinions, pròpia de persones indecises o mancades de conviccions o idees fixes.

Heliomania (ἡλιομανíα): Adicció a prendre el sol o a estar sota els efectes de la llum solar. Ja sigui a la platja, a la muntanya o al pati de casa, abusar del sol és un problema!

Ideomàquia (ἰδεομαχíα): Pugna per controlar o tenir el favor de la opinió pública o guanyar una batalla ideològica. És el fan els partits polítics, les empreses i en definitiva tothom qui vol exercir un poder sobre la població per disputar-se aquest poder entre sí i al mateix temps exercir-lo (en altres èpoques s'utilitzaven exèrcits, però això avui en dia no està massa ben vist...)

1 comentari: