LECTURES per a l´ESTIU





S´acosten les vacances, temps per a descansar i per a disfrutar dels nostres hobbies. Per a molts de nosaltres, la lectura n´és un. Ara podem aprofitar per a llegir aquells llibres que ens agraden o ens interessen mentre disfrutem de banys de sol i amb la remor de les onades de fons. A continuació, us proposem alguns títols que creiem que us poden agradar.

Vaixells negres davant Troia i Les aventures de Ulisses (Ed. Vicens Vives), tots dos de l´escriptora Rosemary Sutcliff, són adaptacions de la Ilíada i de l´Odissea d´Homer respectivament. En el primer l´autora ens explica els orígens mítics de la guerra de Troia i també el seu desenllaç. En el segon, ens acostem a la fugura emblemàtica d´Odisseu i el seu viatge de retorn a la seva pàtria, Ítaca, ple d´aventures i obstacles. Aquesta col.lecció, que a més està magníficament il.lustrada, pretèn posar a l´abast de tothom els clàssics de la literatura grega. De la mateix editorial i col.lecció també teniu Els dotze treballs d´Hèrcules i A la recerca d´una pàtria, que és la història de l´heroi fundacional de Roma, Eneas, i els seus decendents. També disposeu de l´adaptació de les Metamorfosis d´Ovidi, un conjunt de mites conegudíssims i difícils d´oblidar, com el d´Aracne, Narcís, Orfeu, etc. Molt recomanable per als amants de la mitologia.

Continuant amb les adaptacions de clàssics grecs i romans, la editorial Teide també disposa de titols molt interessants: El viatge dels argonautes, que narra les peripècies de Jàson per aconseguir el velló d´or, o Èdip rei, que explica la història d´un dels homes más desgraciats que ha vist néixer la terra, el dissortat Èdip.

Ara és el torn de les novel.les històriques, que són aquelles que fan una reconstrucció històrica dels fets alhora que introdueixen alguns personatges o trames fictícies. Una de les nostres preferides és la novel.la La mort de Venus de l´escriptora mataronina Care Santos. L´obra és una història de fantasmes ambientada en l’actual Mataró però amb continus flash back a l´antiga Iluro romana. T´atraparà des de les primeres línies. 

La novel.la finalista del premi Planeta d´aquest any, L´assassinat de Sòcrates, de l´escriptor Marcos Chicot, recrea magistralment l’època més extraordinària de la nostra història, la Grècia clàssica. Mares que lluiten pels seus fills, amors impossibles i soldats tractant de sobreviure s’entrellacen d’una manera fascinant amb els governants, artistes i pensadors que van convertir Grècia en el bressol de la nostra civilització.

Valerio Massimo Manfredi és un historiador, escriptor i arqueòleg conegut per la qualitat de les seves novel.les ambientades en el món clàssic. En podem destacar L´última legió, L´exèrcit perdut, Talos d´Esparta, Pal.làdion, i El tirà. La nostra preferida, però és la trilogia coneguda com Aléxandros, que relata la vida d´un dels homes més fascinants que ha existit mai, Alexandre el Gran, un home que va lluitar per a a aconseguir el seu somni de convertir el món conegut en una sola nació sota el seu comandament.

Un dels novel.listes més prolífics en aquest gènere del nostre país és l´autor Santiago Posteguillo. Ha escrit una trilogia sobre Escipió l´Africà, el general que va véncer Anníbal a la batalla de Zama. D´altres títols d´aquest escriptor valencià són Els assassins de l´emperador i Circ Màxim.

D´altres novel.les històriques que podeu trobar fàcilment a les llibreries o a la biblioteca són 
Barcino, de Maria Carme Roca, L´esclava de blau i La llàgrima d´Atena, de Joaquim Borrell, El somni de Tàrraco, de Xulio Ricardo Trigo, i L´esclau de sal, de Manel Bonany.

Esperem que us agradin i que ens feu arribar els vostres comentaris!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada